top of page
Search

Alen Hodžić: »Bili smo kot bratje, zato smo uspeli.«

Kapetan Kopra Primorske je letos z ekipo osvojil dve lovoriki, z vodstvom je v pogovorih za naslednjo sezono.


Igralci zdaj delajo samostojno, tudi za kapetana Alena Hodžića so skupni treningi oddaljen spomin.

"Res sem že malo pozabil, kako gre na treningih, ha, ha ... Zadnja tekma je bila na Polzeli, še pred tisto tekmo pa smo doma s košem Marka Lukovića premagali Cibono. Moja prednost je, da živim na podeželju. Sem v naravi, gozd je blizu, tako da je to v redu. Manjka samo koš, žoge že nekaj časa nisem imel v rokah. Ko bo to možno, bom vse nadoknadil."


Alen je znan kot odličen metalec trojk, kljub temu da zdaj praktično ne meče na koš, pa verjame, da ni izgubil občutka.

"Videli bomo, ampak mislim, da to zelo težko izgubiš."


Koprčani so sezono začeli z zvezdniško zasedbo, omeniti velja Lancea Harrisa, Marka Jagodića Kuridžo, Ivana Marinkovića, Marijana Čakaruna in Žana Marka Šiška. Mnogi menijo, da bi tista ekipa pod vodstvom Jurice Golemca osvojila ligo ABA.

"Nikoli ne bomo vedeli, ekipa pa je bila res dobra in z visokimi cilji. Kot rečeno, ne moremo vedeti, kaj bi bilo."


Decembra so se v klubu pojavile finančne težave, ekipa je čez noč ostala brez nosilcev igre in trenerja.

"Težko je bilo, še posebej zame kot domačina in kapetana. Vsaka stvar pa je za nekaj dobra. Tisti, ki smo ostali, smo pokazali pravi karakter in še naprej uspešno nastopali. Mnogi so nas odpisali, zadoščenje je bilo zato še toliko večje. Pokazala se je kvaliteta igralcev, ki so prej manj igrali. Zelo me je presenetil odziv občinstva, bilo je zelo čustveno in zares lepo."


Vrhunec sezone je bil pokalni finale proti Cedeviti Olimpiji, Koprčani so premagali Ljubljančane, ki jih je vodil njihov nekdanji trener Golemac.

"Pokalna zmaga proti Cedeviti Olimpiji je nepozabna, res smo dali prav vse od sebe in premagali favorite, tudi na Kodeljevem smo imeli močno podporo zvestih navijačev."


Ekipo je krasila domiselna igra s številnimi duhovitimi potezami in trdno obrambo.

"Povezanost in zaupanje sta prinesla uigrano igro s številnimi asistencami in atraktivnimi akcijami. Bili smo kot bratje, zato smo uspeli."


V svoji vlogi se je zelo dobro znašel novi trener, Postojnčan Andrej Žakelj.

"Imel je svoje izkušnje, ni delal drastičnih sprememb, z nekaterimi svojimi akcijami pa je prispeval še dodaten kamenček v mozaiku. Zaupali smo mu, on je zaupal nam in izpadlo je super."


Dobre igre so Hodžiću prinesle tudi reprezentančni status.

"To je nekaj največjega, kar lahko dosežeš. Ko so v Kopru proti Avstriji začeli skandirati moje ime, je bilo nekaj nepozabnega."


Kapetan ima ponudbe iz tujine, zaenkrat pa je povsem osredotočen na igranje v Kopru.

"Smo v fazi pogovorov za naslednjo sezono, zaradi trenutne situacije s koronavirusom pa se ne ve, kdaj se bomo vsi skupaj spet zbrali in naredili načrte za naprej."


Hodžić verjame, da bo klub uspešno rešil vse težave in da se bo liga ABA še dolgo igrala v Kopru.


Vir: Radio Koper

5 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page