top of page
Search

Alen Hodžić tudi uradno novi član Olimpije

Cedevita Olimpija uresničuje obljubo, da bodo jedro moštva sestavljali domači igralci, in je iz Kopra tudi uradno pripeljala 27-letnega slovenskega reprezentanta Alena Hodžića.

Hodžić, ki je z Olimpijo podpisal dveletno pogodbo, je zadnje tri sezone nosil dres Kopra Primorske. V zadnji sezoni je zaigral na 17 tekmah lige Nova KBM in imel povprečje 9,6 točke in 2,9 podaje v 22 minutah. Podoben učinek je imel tudi v Ligi Aba.

Da bo okrepil Olimpijo, je bilo znano že pred dobrima dvema tednoma, ko so se po epidemiji v Stožicah spet začeli skupni treningi, od danes pa je 191 cm visoki branilec tudi uradno član Olimpije.

"Zelo veseli smo, da nam je uspelo privabiti Alena Hodžića, ki je letos tudi debitiral v dresu slovenske članske reprezentance. Z dodatkom Hodžića na naš seznam igralcev nadaljujemo idejo, ki smo jo predstavili že minulo sezono, da jedro članskega moštva sestavljajo domači igralci in slovenski reprezentanti," je dejal Sani Bečirović, športni direktor Cedevite Olimpije.

Ob Hodžiću Koper zapustil še Dimec Iz koprske košarkarske ekipe so sporočili, da po Alenu Hodžiću, ki bo kariero nadaljeval pri Cedeviti Olimpiji, njene vrste zapušča tudi slovenski reprezentančni center Žiga Dimec.

Dimec se je s klubom dogovoril za prekinitev pogodbe. V Koper je prišel na začetku sezone 2019/20 in klubu pomagal osvojiti superpokal Slovenije in pokal Spar. V ligi Aba je povprečno igral 14,7 minute na tekmo in dosegal 6,7 točke in 3,6 skoka, v ligi Nova KBM pa je povprečno dosegal 9,7 točke in 5 skokov.

3 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page