top of page
Search

Alen Hodžić: Prej razvažal pice, danes zbira pokale

Updated: May 2, 2020

Ko je bila kriza, je delal v piceriji, potem se je preselil na Polzelo in se vrnil v Koper. Zdaj je kapetan ekipe Koper Primorska, ki je pred dnevi šokirala Cedevito Olimpijo.


Bili so časi, ko se je v Kopru igrala vrhunska košarka, tudi v finalu so bili. Bilo je v sezoni 1992/1993, ko je tedanja Smelt Olimpija z Zmagom Sagadinomna klopi in Dušanom Hauptmanom v ekipi s 3:1 v zmagah porazila Slovenico Koper. Še leto ni bil tedaj star Alen Hodžić, danes kapetan koprskega prvoligaša in v košarkarskih krogih znan tudi kot merilo za vztrajnost in nepopustljivost. »Kapo dol vsem fantom. Iz dneva v dan ščijemo kri. Dihamo drug za drugega, in to je prineslo rezultat!« je v nedeljo zvečer razmišljal Alen, ko je spet dvignil pokal – tokrat za pokalni naslov, njegova Koper Primorska pa je sredi Ljubljane na Kodeljevem na kolena spravila Cedevito Olimpijo in dobila tretji zaporedni pokalni naslov. To je bila že druga lovorika Koprčanov v tej sezoni. A tu je treba dodati podnapise: prvo so jeseni osvojili v popolni zasedbi, drugo pa krepko zdesetkani, saj se je zaradi finančne krize poslovilo pet igralcev in trener Jurica Golemac. Primorcem to ni vzelo volje, strnili so vrste in še naprej kljubujejo regiji in Sloveniji. Tri kroge pred koncem Lige ABA so v igri za nastop v polfinalu.


Selektor članske reprezentance Rado Trifunović ceni Hodžića, zato ga je vpoklical v dres Slovenije, ki proti Madžarom začenja kvalifikacije za euro 2021. V nedeljo bo za Alena poseben dan, saj bo s Slovenijo zaigral v Kopru pred njemu dragimi navijači in podporniki!


Ostal je

»Da, to obdobje je le še bolj povezalo te, ki smo ostali,« pravi Alen Hodžić, ki je ostal kljub krizi in finančni suši, ki je načela koprski klub. Vodilni se trudijo reševati nasedlo barko, pri tem pa so jim v veliko pomoč uspehi, ki jih žanje zasedba trenerja Andreja Žaklja, velik del zaslug za uspehe pa gre vodji ekipe Goranu Jagodniku, ki je tudi v najtežjih trenutkih ostal tisti vezni povezovalni člen. Če je Jagoda opravil delo zunaj parketa, je na njem tisto lepilo, ki vse skupaj drži, Hodžić! Alen je bil sprva zapisan nogometu, potem ga je tedanji trener v ŠD Koš Koper Samo Miška prepričal, da je košarka pravi šport zanj. »Alen je otrok našega kluba, ponosni smo nanj,« nadaljuje Rado Krmac, alfa in omega ŠD Koš Koper, kjer se je kalil. Pa ne le kalil – kar pozablja se, da je bil kapetan pionirjev in kadetov, ki so bili državni prvaki. Leta 2011 je šel v Parklje Ljubljana, potem v Helios, med letoma 2013 in 2016 je igral v Portorožu. Denarja v košarki ni bilo, Alen pa je moral preživeti. Številni se spomnijo, da je poleti tudi stregel v koprski picoteki Pizza33, po potrebi je pice tudi razvažal. Na denarju ne piše, kje ga zaslužiš. Tega se je zavedal, delo je opravljal predano in častno, delovne navade in manire pa so mu privzgojili starši. Kljub delu v piceriji je treniral in v sebi verjel, da zadnje v košarki še ni rekel.


Na Polzelo

Res je tudi, da je v tem času nad Alenovo kariero prevzel zastopnik Benjamin Stevič, ki ga je naprej odpeljal na Polzelo, kjer si je pri trenerju Boštjanu Kuharju povrnil samozavest in izboljšal statistiko. Vmes se je začela pisati koprska košarkarska zgodba, Alena so hoteli v svojem klubu, leta 2017 se mu je pridružil, še danes mu je zvest.


Vir: Slovenske novice15 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page