top of page

Novo na Akademji: AH Podkast

Updated: Mar 14


Naš prvi podkast je tu! Jan Koprivec, aktualni nogometni vratar FC Koper, se nam je pridružil v raznoliki športni debati na temo pomembnosti discipline v športu, življenjskega stila z zdravo prehrano in kako je potrebno uravnavati ravnovesje med profesionalnim in zasebnim življenjem.




Jan Koprivec (rojen 15. julija 1988) je slovenski nogometaš, ki igra kot vratar [2] za Koper.


Klubska kariera


Koprivec je kariero začel pri Kopru. Poleti 2007 se je Koprivec pridružil Cagliariju in odigral dve tekmi v italijanskem pokalu 2007–2008, obe pa je zmagal Cagliari, vendar v ligi ni nastopil.


Julija 2008 se je Koprivec preselil v Udinese in se jim takoj pridružil na pripravah pred sezono. V ligi je debitiral za Udinese 22. marca 2009 proti Genoi.


17. avgusta 2009 je bil Koprivec posojen Gallipoliju iz Serie B. Debitiral je štiri dni kasneje, v remiju z Ascolijem . V sezoni je s klubom iz Salenta odigral le enajst tekem zaradi poškodbe, ki je ovirala njegovo uveljavitev v prvi ekipi. Po koncu sezone se je vrnil v Udinese, nato pa je bil v prvo ekipo uvrščen kot drugi vratar za Slovencem Samirjem Handanovićem.


15. julija 2015 je Anorthosis Famagusta objavil, da je Koprivec s ciprskim klubom podpisal 2+1 letno pogodbo. Maja 2017 je bilo objavljeno, da bo Koprivec po koncu sezone zapustil klub.


10. septembra 2019 je Koprivec podpisal enoletno pogodbo za škotski klub Premiership Kilmarnock. Po koncu pogodbe ga je klub izpustil.


Avgusta 2020 se je Koprivec po 13 letih vrnil v Slovenijo in podpisal za Tabor Sežana iz slovenske Prve lige.


Mednarodna kariera


Koprivec je dobil svoj prvi vpoklic v člansko reprezentanco Slovenije za kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo v nogometu 2018 proti Slovaški in Angliji oktobra 2016. Za reprezentanco je debitiral novembra 2016 na prijateljski tekmi proti Poljski, kar je bil tudi njegov edini reprezentančni nastop za Slovenijo.

2 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page